דאל 17/09/202412/08/2018 מאת אליהו ספיר דאל (dal) נזיד עדשים כתומות מתכון קל ופשוט להכנת דאל -לכל חובבי הודוזהו נזיד פופולארי שהכרתי בטיולי בהודו ,שם הוא נקרא דאל, והוא משתלב היטב עם אורז או צ'אפאטי (לחם הודי).השילוב של חמאה ושמן מחזק את טעם החמאה ומאפשר לעבוד בחום גבוה יותר.ניתן להחליף את העדשים בקטנייה אחרת (למשל, מאש).טוב לחיזוק האנרגיה בגוף מרכיבים 1 כף/ות שמן1 כף/ות גהי1 בצל – קצוץ1 כפית/ות כמון1 כוס/ות עדשים כתומות3 שום – כתוש1 ג'ינגר – מגורד1 כפית/ות גראם מסאלה – שטוחהקורט זרעי כוסברא1 כפית/ות כמוןקורט כורכום ,פלפל לבן1 כפית/ות מלח אופן ההכנה:לשים שמן ובצל בסירלפצפץ זרעי כמוןלהוסיף שום וג'ינגרלהוסיף בצל עד שנהיה שקוףלהוסיף עדשים(לאחר ששטפנו)להוסיף תבלינים ללא מלחלהוסיף 2 כוסות מיםלהוסיף מלח לאחר רתיחהלהנמיך ל5 דקות