פרקינסון

פרקינסון

האם אתם או היקרים לכם סובלים מפרקינסון? אם התשובה היא כן, חשוב מאוד שתדעו את העובדות. למרות שעדיין אין דרך לרפא פרקינסון לחלוטין, יש מספר דרכים בהם אפשר לשפר את איכות החיים. הסוד הוא שילוב המותאם אישית לכל חולה, בין הטיפול התרופתי שמציעה הרפואה המערבית לבין טיפולים אחרים כך להתמודד עם הרעד וביתר סימני המחלה, להפחית משמעותית את הסבל, ללמד את המוח דברים חדשים ולפתוח את הדלת לעבר שגרת יום נעימה יותר.

קצת רקע על מחלת פרקינסון

ראשית כדאי להבין, מהי בעצם מחלת הפרקינסון וממה היא נגרמת. פרקינסון היא מחלה נוירולוגית הפוגעת במערכת העצבים המרכזית ומאופיינת בהפרעות תנועה של הגוף. אצל חולי פרקינסון מתרחשת ירידה בהפרשה של דופאמין, חומר כימי החשוב לתפקוד המוח ובעיקר לאזורים האחראים על תנועה. הפגיעה במנגנון הפרשת הדופאמין גורמת לסימנים העיקריים של המחלה, שבראשם רעד, שרירים נוקשים וקשיי תנועה, המובילים לבעיות רבות אחרות כגון ובעיות לחץ דם, הפרעות שינה ודיכאון. אלו רק חלק מהתסמינים הקשים של מחלת הפרקינסון איתה מתמודדים מעל 20 אלף ישראלים. בניגוד לדעה הרווחת, ממש לא מדובר רק ב"מחלה של מבוגרים". סובלים ממנה גם צעירים רבים, הנאלצים לנהל את שגרת יומם במקביל לתופעות הפוגעות מאוד באיכות החיים. פרקינסון היא מחלה כרונית, שעדיין לא ניתן לרפא – אולם אפשר להאט את קצב התקדמותה באמצעות תרופות, פיזיותרפיה ומגוון גישות בתחום התזונה, טיפולי המגע, תנועה על מגוון שיטותיה ושיטות הרפואה הסינית.

לרקוד עם פרקינסון

אחת הפגיעות בפרקינסון היא ביכולת של הסובלים ממנה ליצור תנועה קצבית, החל מצעדים לא מסודרים ולא אחידים, ועד מצבים של מעין "קיפאון" וחוסר יכולת ליזום תנועה. למוח יש מסלולים עצביים המקשרים ישירות בין שמיעה לתנועה. מחקרים רבים מרחבי העולם כבר הראו כי הריקוד מסייע רבות לחולי פרקינסון ומיטיב עמם משמעותית. המחקרים נעשו בעיקר בתחום הטנגו הארגנטינאי, הקבוצה של ד"ר אקהרט בסט. לואיס, בארצות הברית והריקוד החופשי יותר, הסטודיו מארק מוריס, בברוקלין. ישנה גם תוכנית המותאמת שגובשה בישראל הנקראת "לרקוד לבריאות", המראה כי האופי המגוון אך המדויק של הריקוד הסלוני, מאפשר הנאה ממגוון רב של סגנונות תנועה, מקצבים ועקרונות של טכניקת הריקוד,  ומוביל לשיפור משמעותי ושימור תנועתי. הקצב הנמצא במוסיקה מאפשר למוח לעקוף את הנתיב הפגוע ובאופן מודע ליזום תנועה קצבית תואמת. ככל שמאתגרים יותר את המוח לעשות זאת, הוא מפתח את היכולת ושומר על קיומן של אותן יכולות תנועתיות, שכאמור יתנוונו ללא הפעלה. המדע והרפואה למדו להכיר בעשרים השנה האחרונות, ביכולת של המוח להשתנות, ולהיענות לאתגרים, בכל גיל שהוא.

שילוב הוליסטי של שיטות

אז כיצד אני יכול לעזור בטיפול שאני מציע עבור חולי פרקינסון? השילוב אותו יצרתי  זרימה חופשית עובד על כמה רבדים במקביל :

  • שיטת אילן לב: טיפול בו אני מפתח תקשורת חדשה במוח דרך עבודה בתנועה, טיפול חדשני ונעים מאוד למטופל.
  • קולנים וצלילים מרפאים שימוש בתדרי קול לגירוי המוח.
  • עבודה רגשית: שיחה והתאמת תמציות פרחי באך בהתאם למצבו הרגשי של המטופל
  • אוריקולוטראפיה: איזון המצב דרך הדבקת כדוריות על האוזן (תקשורת ישירה למוח).
  • שטיפה אנרגטית, הילינג ודמיון מודרך

מכיוון שפרקינסון היא מחלה מתפתחת, חשוב מאוד לאבחן אותה בשלב מוקדם.

הטיפול לעולם אינו קבוע אלא מותאם לפי שלב המחלה והאפיונים האישיים לחולה. בהתאם לכך הוא יכלול שילובים שונים של שיטות, בראייה הוליסטית הפועלת דרך ראייה משולבת של גוף ונפש.

חשוב לומר שהטיפול אינו מחליף את הטיפול התרופתי לחולי פרקינסון, אבל עשוי להקל מאוד על סימני המחלה ולהפחית את סבלו של החולה. טיפול המשלב רפואה משלימה, ורצוי בשלב מוקדם של המחלה, יאפשר להאט את קצב התקדמותה, לשפר את מצב החולה פיזית ורגשית ולהשפיע לטובה על איכות חייו.

אני מזמין אתכם לטיפול המשלים שאני מציע למחלת הפרקינסון, על מנת להקל על אורך החיים שלכם ושל היקרים לכם